Hoek-, tussen-, 2-onder-1-kap- en vrijstaande woningen in De Run in Boekel

Vur mèrege

Nul op de meter

Skôn néje wunning onderscheidt zich door een hoge mate van duurzaamheid. In het ontwerp is slim omgegaan met natuurlijke bronnen als daglicht en zonnewarmte. Zo profiteert u in de winter van de warmte van de zon, terwijl de zuidgevel zo is opgebouwd dat het in de zomer niet te warm wordt in huis. Verder hebben we efficiënt gebruikgemaakt van eenvoudige slimme techniek als luchtwarmtepomp en zijn er extra energiebronnen als zonnepanelen. 

De woningen hebben in de basis een Energieprestatie coëfficiënt (EPC) van <0, wat betekent dat de woning bij gemiddeld gebruik op jaarbasis niet meer energie verbruikt dan hij oplevert. Dit noemen wij een Nul-op-de-Meter-woning. Bij een Nul-op-de-Meter-nieuwbouwwoning zijn de in- en uitgaande energiestromen voor gebouwgebonden energiegebruik (ruimteverwarming, -koeling, warm tapwater) en het gebruik van huishoudelijke apparatuur (incl. verlichting) op jaarbasis per saldo nul, onder standaard klimaatcondities en bij standaard gebruik van de woning. De woning zelf levert een minimum hoeveelheid elektriciteit per jaar voor de afdekking van het elektriciteits­gebruik van huishoudelijke apparatuur.


Nul-op-de-Meter-woning
Een Nul-op-de-Meter-woning verbruikt per jaar gemiddeld genomen geen energie. Dit wordt gerealiseerd door:

  • Isolatie: het beperken van de energievraag voor het verwarmen van de woning.
  • Hergebruik: het terugwinnen en hergebruiken van gebruikte energie.
  • Energiewinning uit duurzame bronnen: het onttrekken van energie uit zon, lucht
    of aarde.

Warmte en stroom voor de woning worden geheel uit natuurlijke bron onttrokken, de woning is energieneutraal. 


Een goede investering
Deze woningen hebben geen uitstoot, geen  energiekosten en stijgen sterker in waarde dan woningen die niet energieneutraal zijn, een goede investering dus.